Menu
×

Termeni si conditii Rent a Car GDPR

GDPR – Regulamentul Privind Protectia Datelor – Politică de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

 

Prezentul regulament stabileşte normele referitoare la protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestora;
Prezentul regulament asigură protecţia drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor fizice şi în special a dreptului acestora la protecţia datelor cu caracter personal;
Exercitarea drepturilor prevăzute în prezentul regulament nu poate fi restrânsă decât în cazurile expres şi limitativ prevăzute de lege.
Libera circulaţie a datelor cu caracter personal în interiorul Uniunii Europene nu poate fi restricţionată sau interzisă din motive legate de protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal.
Avand in vedere ca unul dintre principiile esențiale ale acestui cadrul legal îl reprezintă transparența, am pregătit acest document prin care dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dvs cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre,  prin site-ul nostru web .

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această “Politică de Confidențialitate”, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a “Politicii de Confidențialitate”, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei “Politici de Confidentialitate”.

  1. Identificare si contact


Identificare :

 

  • SC MELANIA PIESE AUTO SRL, persoana juridica romana  cu sediul in PITESTI, STR GEORGE COSBUC, NR 25, inregistrata la registrul Comertului din Pitesti – Arges, cod fiscal 19095940, punct de lucru str Mihai Viteazul , nr 25, loc. Brasov, jud. Brasov. În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem “operator” atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal.

 

Contact

1.2.  adresa de e-mail office@melania.ro sau prin poștă ORI curier la adresa Pitești, Jud. Argeș, Str. George Cosbuc, Nr. 25 , S.C. Melania S.R.L.

  1. Categorii de date cu caracter personal prelucrate

În general, colectăm datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. Cu titlul de exemplu, primim informații de la dvs. astfel: 

Când plasați o comanda, ne furnizați informații precum: produsul/serviciul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare/contact , detalii de facturare, metoda de plată, număr de telefon, etc.

Pe site-ul nostru putem stoca și colecta informații in cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu  colectăm si nu prelucrăm date ale persoanelor care nu au împlinit varsta de 18 ani.

  1. Scopul și temeiul prelucrării

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

3.1. Pentru prestarea serviciilor SC Melania SRL în beneficiul dvs.

Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

  1. a) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea și facturarea acestora;
  2. b) Solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;
  3. c) Returnarea produselor sau serviciile achiziționate conform prevederilor legale;
  4. d) Rambursarea contravalorii produselor sau serviciile achiziționate conform prevederilor legale;
  5. e) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile și serviciile SC Melania SRL.

Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea unui contract între SC Melania SRL  și dvs. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.


3.2. Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre

Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare/rezervare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. de Cumpărăror, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață.

3.3. Marketing

Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate.

Vrem să vă ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează. În acest sens, vă putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse despre care ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, și putem afișa recomandări personalizate pe site-ul web . Pentru a vă pune la dispoziție informații de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumpărător (de ex. produsele vizualizate /  achiziționate) pentru a vă crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă afectează similar într-o măsură semnificativă.

În cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dvs. prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:
– Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi; sau prin
– Contactarea SC Melania SRL folosind detaliile de contact descrise mai sus.

În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dvs.

3.4. Pentru apărarea intereselor noastre

Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Acestea pot include:

Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor platformei SC Melania SRL față de atacuri cibernetice:
– Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;
– Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

 

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs. fundamentale.

De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor și valorilor prevăzută de legislatia aplicabila in aceasta materie.

  1. Pastrarea datelor cu caracter personal

Ca regulă generală, vom stoca datele dvs. cu caracter personal pe o perioada minima de 2 ani. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

  1. Transmiterea datelor cu caracter personal

După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. următoarelor categorii de destinatari:

– Politiei si altor entitati juridice ce solicita in scris date despre un anumit produs/serviciu intr-o perioada stabilita ca de exemnplu depasirea limitei de viteza pe un anumit segment de drum, parcarea in locuri nepermise, etc.
– furnizorilor de servicii de plată/bancare;
– societăților de asigurare;
– furnizorilor de servicii IT;

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice, Politiei Romane si altor entitati juridice, in baza unei solicitari scrise si motivate.

Ne asigurăm că accesul la datele dvs. de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

  1. Transferarea datelor cu caracter personal

În prezent, stocăm și prelucrăm datele  cu caracter personal pe teritoriul României.

Ne puteți contacta oricând, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informații despre țările în care transferăm datele dvs., perecum și garanțiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.

 

  1. Securitatea datelor cu caracter personal

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor impuse.

Pentru efectuarea plăţilor folosim serviciile procesatorului de plăţi cu cardul EuPlatesc. Orice informaţii privitoare la plăţi sunt criptate, folosind tehnologia de criptare asimetrică utilizând perechi de chei publice/private. Comunicațiile între browserul dumneavoastră și procesatorul de plăți EuPlătesc cât și mai departe până la instituțiile de plată sunt efectuată print-un canal securizat respectând standardele impuse VISA și MasterCard. Procesatorul de plăți EuPlătesc este certificat PCI-DSS Level 1. Această certificare este acordată în baza unui audit, tehnic la fața locului a sistemelor IT implicate în procesarea tranzacțiilor și un audit al procedurilor de lucru aferente. EuPlatesc.ro este de asemenea certificat ISO 27001 și ISO 9001 pentru a cuprinde în audit și restul proceselor care pot avea tangență cu datele personale, fux date care este de asemenea supravegheat de DPO (data protection officer).

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet,  nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu ne asumam responsabilitatea pentru astfel de evenimente ce nu tin controlul nostru.

  1. Drepturi

Ne puteti solicita sa rectificam sau sa completam datele dvs. cu caracter personal incomplete sau eronate. Puteți solicita accesul la datele dvs., corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau vă puteți opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, vă puteți exercita dreptul de a vă plânge autorității de supraveghere competente sau de a vă adresa justiției. După caz, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor dvs. și dreptul la portabilitatea datelor.

Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus.


  1. Onorarii.

 

Exercitarea dreptului dvs. in ceea ce priveste datele cu caracter personal este scutita de orice cost.

 

10.Durata de răspuns.

 

Vom raspunde la solicitarile dvs. in termen de maxim 60 zile.

 

  1. Drepturile terțelor părți.

Nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate.

12. Solicitari:

–  să confirmăm dacă vă prelucrăm datele cu caracter personal;
–  să vă punem la dispoziție o copie a acestor date;
–  să vă oferim alte informații despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgăm, dacă le transferăm în străinătate și cum le protejăm, cât timp le păstrăm, ce drepturi aveți, cum puteți face o plângere, de unde am obținut datele dvs., în măsura în care informațiile nu v-au fost deja furnizate prin această informare.

13. Ștergerea datelor

Trebuie sa aveti in vedere ca:

Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care:
– acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate;
– v-ați retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ);
– dați curs unui drept legal de a vă opune;
– acestea au fost prelucrate ilegal;
– ne revine o obligație legală în acest sens.
Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dvs. de ștergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară:
– pentru respectarea unei obligații legale;
– pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.
Inaintea exercitarii acestui drept, sa va salvati toate documentele aferente comenzilor efectuate de la SC Melania SRL, indiferent daca facturarea s-a efectuat catre dvs sau catre o alta persoana fizica sau juridica (cum ar fi: facturile). In cazul in care nu efectuati acest demers inainte de a va exercita dreptul de stergere, veti pierde toate aceste documente, iar SC Melania SRL va fi in imposibilitate de a vi le pune la dispozitie, dupa caz, deoarece procesul de stergere a datelor, cu toate datele si documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.

  1. Restricționarea prelucrării datelor

Ne puteți solicita restricționarea prelucrarii datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care:
– acuratețea lor este contestată (a se vedea secțiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora;
– prelucrarea este ilegală, dar nu doriți ca datele să fie șterse;
– acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță; sau v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare. Putem continua să folosim datele dvs. cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care: avem consimțământul dvs.; sau pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță; sau pentru a proteja drepturile SC MELANIA SRL  sau ale altei persoane fizice sau juridice.

15. Portabilitatea datelor

 

Ne puteți solicita  furnizarea datelor cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, doar dacă:
– prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs; și prelucrarea se face prin mijloace automate.

 

  1. Opoziția


Vă puteți opune în orice moment, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerați că drepturile și libertățile dvs. fundamentale prevalează față de acest interes.
De asemenea, vă puteți opune oricând prelucrării datelor dvs. în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fără a invoca vreun motiv, caz în care vom înceta în cel mai scurt timp posibil această prelucrare.

17.Portabilitatea datelor

Ne puteți cere să vă furnizăm datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, sau puteți solicita ca acesta să fie „portat” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă:
– prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs; și prelucrarea se face prin mijloace automate.

18.Opoziția

Vă puteți opune în orice moment, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerați că drepturile și libertățile dvs. fundamentale prevalează față de acest interes.
De asemenea, vă puteți opune oricând prelucrării datelor dvs. în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fără a invoca vreun motiv, caz în care vom înceta în cel mai scurt timp posibil această prelucrare.

 

19.Plângeri

Aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:
Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania
Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Fără a vă afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă. 

Reamintim faptul ca puteti contacta in orice moment responsabilul SC MELANIA SRL  cu protecția datelor prin transmiterea solicitarii dvs prin oricare dintre urmatoarele modalitati:
– prin e-mail la adresa: office@melania.ro sau
– prin poștă ori curier la adresa: Pitești, jud. Argeș – Str. George Cosbuc, Nr. 25 – SC Melania SRL  

Termeni si conditii Rent a Car

1. Conditiile si termenii de inchiriere sunt conforme contractului de inchiriere semnat intre cele 2 parti.

2. Locatii: Pitesti (Str .George Cosbuc, Nr 25); Brasov (Str. Mihai Viteazul, Nr. 25); Bucuresti – Sos. Gheorghe Ionescu Sisesti, Nr. 17

3. Inchirierea se perfecteaza la sediul sau in locatiile SC MELANIA SRL.

4. Documente necesare inchirierii:
Pentru persoana fizica:
– act de identitate (CI sau pasaport);
– carnet de conducere;
Pentru persoana juridica :
– certificat de inregistrare (CUI);
– stampila societatii;
– comanda de inchiriere din partea firmei, semnata si stampilata;
– procura (imputernicire) pentru persoana desemnata sa semneze contractul si sa preia si sa predea autoturismul.

5. Conducatorul auto trebuie sa posede permis de conducere valabil pe teritoriul Romaniei.

6. Predarea/preluarea autoturismului
Autoturismul se preda si se preia conform unui proces verbal de predare/primire care face parte ca anexa la contractul de inchiriere, respectiv anexa 1 si anexa 2.
Autoturismul se preda si trebuie sa se preia cu rezervorul de combustibil plin. Contravaloarea combustibilului consumat pe parcursul perioadei de inchiriere este suportata de catre client.

7. Preturile sunt exprimate in euro, sunt platibile in RON la cursul BNR din ziua platii.
Preturile valabile sunt cele afisate in pliant sau pe site-ul www.melania.ro si nu contin TVA (20%). Plata se face in momentul inchirierii masinii, prin numerar (cash), cu cardul sau prin transfer bancar.

8. Durata inchirierii
Autoturismele se pot inchiria pe o perioada minima de 24 ore.

9. Garantia
La semnarea contractului se percepe o garantie cuprinsa intre 300-500 euro, in functie de clasa autoturismului. Aceasta se poate achita cash, cu cardul sau prin transfer bancar. Garantia va fi restituita clientului la predarea autoturismului.

10. Asigurari
Autoturismele au asigurari RCA si CASCO, pentru accident si furt, cu respectarea conditiilor puse de asigurator. Elementele si partile care nu sunt cuprinse in asigurari sunt mentionate in contractul de inchiriere.

11. Servicii suplimentare
Se percep urmatoarele taxe suplimentare  :
-30 euro /zi (fara TVA) inchirierea autoturismelor cu sofer ;
– 0,3 Euro/km (fara TVA) pentru predarea/preluarea autoturismului in alte locati;
-10 euro(fara TVA) pentru preluarile si predarile in afara orelor de program;
-10 euro(fara TVA) pentru preluarile si predarile din alte puncte (ex.:hoteluri) diferite fata de sediile societatii noastre, aflate in aceeasi localitate (Pitesti sau Brasov) sau in limita maxima de 10 km fata de sediile societatii.

In speranta unei viitoare colaborari, va multumim!
No Tag have Found!
Back To Home

SERVICE AUTO PITESTICopyright (c) 2016 | Powered by